da / en
Ingen varer i kurven
I alt: 0,00 DKK
Gå til kassen
Menu

Introduktion til Skotlander Rum

Okay indrømmet. Det kan være svært at få overblik over vores rom og vide hvad forskellen på de forskellige varianter er. Derfor kan du blive klogere i denne quick guide. 

De første flasker

I 2013 startede romeventyret i Danmark. Vi brugte over et halvt år på at udvikle opskriften, finde de rette råvarer og lave vores design. I april 2014 var vi helt klar og lancerede Rum I med en vis ærefrygt. Rum I er en lys rom, der tog anmelderne med storm og efterfølgende vandt over 5 internationale priser, blandt andet guldmedalje i Miami og Berlin, sølvmedalje i New York og San Francisco samt prisen som verdens bedste premium romdesign. Det er en limited edition i bare 1.000 flasker. Og hvorfor nu det? Fordi vi ikke vil blive en romfabrik. Alle vores rom skal laves med kærlighed. Hellere få flasker i en enorm høj kvalitet end det modsatte.

Havtorn og lakrids

Eventyret var i gang og vi lavede en masse rom vi lagde på egetræsfade. Den rom kommer vi tilbage til, for det tager nemlig tid at modne rom. I ventetiden lavede vi to "spiced rum" (altså rom der ikke lagrer på egetræsfade, men på anden måde får smag). Rum III lagres på havtorn og Rum IV lagres på lakridsrødder, begge varianter blev også lavet i bare 1.000 flasker. De blev en kæmpe succes og det nordiske udtryk i vores rom, blev populært i hele verden. Rum III med havtorn vandt blandt andet guldmedalje i Miami i 2015 og sølvmedalje i San Francisco.

Egetræ giver sødme og farve

Vi mangler jo Rum II tænker du. Korrekt. Den blev så lanceret i oktober måned 2015, vi har ikke gjort et stort nummer ud af det, for det blev til bare 77 flasker.

I december 2014 installerede vi på den gamle træskonnerten Mira bygget i 1898 fire gamle egetræsfade, der tidligere har indeholdt px sherry. I tønderne fyldte vi i alt 400 liter lys rom, der fik lov at modne på åbent hav. Efter at have sejlet 1.400 sømil i de danske farvande valgte vi i sommeren 2016 at tømme fadene og hælde rommen på flaske. I alt 704 flasker blev det til, selvfølgelig ved fadstyrke, som vi og skipperen Jess foretrækker. Den vandt guldmedalje i Miami 2016 og vi kalder den Rum V.

Så har vi været igennem alle limited Skotlander Rum, altså begrænset antal flasker til en lidt højere pris.

Verdens bedste rom 

I april 2015 lancerede vi en helt ny rom, Skotlander White, den er ikke limited, selv om de fleste af verdens romproducenter nok ville grine af os, hvis de ved vi kun laver 1.200 flasker i hvert batch. Skotlander White minder i smag om Rum I, men er lidt mere tilgængelig, faktisk vandt den Best In Class i Miami 2015, altså blev den kåret til den bedste rom i verden i sin kategori. Vi var helt vildt glade. 

I oktober 2015 lancerede vi Skotlander Whites storebror. Samme rom har ligget på små egetræsfade og givet sødme og farve, den kalder vi Skotlander Cask. Faktisk var vi ikke alene om at udvælge den. 500 danske romdrikkere hjalp i en stor blindsmagning med at vælge netop den rom som deres favorit.

Frisk sukkerrørsjuice i Colombia

Vores nyeste rom er ikke dansk. Og så alligevel er den. Vi tog til Colombia, for der findes et lille destilleri der har samme kedel som vi. Få timers kørsel derfra ligger en lille sukkerfabrik, der kan levere frisk juice fra nypressede sukkerrør. Vi destillerede juicen og lavede vores første rum agricole - en landbrugsrom - som er inspireret af den franske måde at lave rom på. Vi kalder den Skotlander Rum Agricole og den vandt også guldmedalje i Miami 2016.

Pyha. Vi håber at den ovenstående gennemgang af vores rom har hjulpet på forståelsen. Ellers skal du bare kontakte os lige her.

DESTILLERIET

SÅDAN LAVES SKOTLANDER RUM