da / en
Ingen varer i kurven
I alt: 0,00 DKK
Gå til kassen
Menu

Skotlander har taget romproduktionen op i Danmark. Igen, fristes man til at sige. For der var engang for meget længe siden, hvor det faktisk var de vesteuropæiske lande, der dominerede den traditionsforbundne romproduktion. 

Eventyret tog nemlig sin begyndelse helt tilbage i 1600-tallet og nærmere bestemt i det caribiske øhav, hvor de prægtige sejlskibe fragtede deres gods. På de caribiske øer blev den liflige rom produceret, så de ædle dråber kunne fragtes om bord på skibene og gøre sømændenes strabadsfyldte, lange hjemfærd, bare nogenlunde tålelig.

Især England og Frankrig havde godt gang i romtønderne, men Danmark kom i den grad med på bølgen, da kronen overtog De Vestindiske Øer tilbage i år 1755.

Som bekendt solgte Danmark øerne for en slik og siden da har vi, i stærk alkoholsammenhæng, hovedsageligt gjort os i snaps. Produceret på det, mulden under de hjemlige - og noget koldere - himmelstrøg kunne byde på, nemlig hvede og kartofler. Snapsen er vi da også rigtig gode til, men nu er det danske romeventyr altså begyndt påny – dog uden al slaveriet. Det er helt frivilligt.

Velkommen til Skotlander Rum

Bag firmaet står Anders Skotlander, der i ti år har været filmproducer og speaker på tv-programmer. 10 år inden da var han studievært i DR P3 og i de sidste tre år, har han brygget øl i sit kælderrum.

Med denne rom er endnu et eventyr påbegyndt! Og det er startet rigtig godt. Fire uger efter lancering af Skotlander RUM I vandt den Guldmedalje i Miami ved The RumXP Tasting Competition, guld betyder at den ved blindsmagning har fået mellem 95-100 point ud af 100 ved blindsmagning, det er vi bare helt vildt stolte over.

Destilleriet

At lave rom er egentlig ret enkelt. Nordjysk vand og en af verdens bedste rørsukkermelasser gæres til en mæsk på 10%. Rørsukkermelasse er biproduktet fra rørsukkerproduktion, der laves af sukkerrør som disse:

Herefter destillerer vi til 80 % alkohol på et tysk aroma-kobberdestillationsapparat og fortynder med nordjysk vand til 40% alkohol på Nordisk Brænderi.

Så håndtapper og nummererer vi alle flasker. Der bliver ca. 150 flasker på et batch. Vi laver alt med håndkraft, så vi kan ikke garantere at smagen er 100 % ens hver eneste gang. Men det er det, vi selv sætter pris på.

DESTILLERIET

SÅDAN LAVES SKOTLANDER RUM